Do góry

Desery Przepis na:

Niebiańskie pianki

Niebiańskie pianki

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1061

Dodano:

Odsłon: 2992

Lekkie i delikatne kostki inspirowane galaretką Blue Curacao.

Składniki

  • galaretka Blue Curacao 3 szt.
  • śmietanki " Śnieżka" 2 szt.
  • mleko 300 ml
  • jogurt grecki 300 g
  • serek homogenizowany 200 g
  • cukier waniliowy 1 szt.
  • gorąca woda 500 ml
  • borówki amerykańskie 200 g
  • listki czekoladowe do dekoracji
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Niebiańskie pianki

Przygotowanie

  1. Galaretki rozpuścić w 500 ml wody i pozostawić do wystygnięcia.

  2. Do wysokiego naczynia wlać mleko, wsypać śmietanki " Śnieżka" i ubić na gęstą pianę.

  3. Do ubitej śmietanki dodać jogurt grecki, zmiksować. Następnie dodać serek homogenizowany, cukier waniliowy i ponownie chwilę zmiksować.

  4. 4. Tak przygotowaną masę wstawić do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć wlać ją do masy i dobrze wymieszać ( ręcznie bądź mikserem).

  5. Borówki umyć, osuszyć, pokroić na połówki i dodać do masy.
    Formę keksową wyłożyć folią spożywczą i wlać do niej masę. Całość odstawić do lodówki na około 6 godzin.

  6. Deser wybić z formy i pokroić w kostki. Udekorować listkami czekoladowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń