Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i delikatne kostki inspirowane galaretką Blue Curacao.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 219
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25148
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 219
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1330
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25148
Składniki
Galaretki rozpuścić w 500 ml wody i pozostawić do wystygnięcia.
Do wysokiego naczynia wlać mleko, wsypać śmietanki " Śnieżka" i ubić na gęstą pianę.
Do ubitej śmietanki dodać jogurt grecki, zmiksować. Następnie dodać serek homogenizowany, cukier waniliowy i ponownie chwilę zmiksować.
4. Tak przygotowaną masę wstawić do lodówki. Gdy galaretka zacznie tężeć wlać ją do masy i dobrze wymieszać ( ręcznie bądź mikserem).
Borówki umyć, osuszyć, pokroić na połówki i dodać do masy. Formę keksową wyłożyć folią spożywczą i wlać do niej masę. Całość odstawić do lodówki na około 6 godzin.
Deser wybić z formy i pokroić w kostki. Udekorować listkami czekoladowymi.