Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie z serkiem mascarpone rozpływa się nic ująć określając jego walor!
Ciasto:
Margarynę rozpuszczamy i mieszamy ze zmielonymi biszkoptami. Masę wykładamy do tortownicy o wymiarze 24 centymetry, wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzimy. Warstwa serowa: Wszystkie składniki masy serowej miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na ciasto i pieczemy około 40 minut w 170 st. C.
Warstwa jabłkowa:
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy pod koniec wsypujemy galaretkę. Studzimy i wykładamy na zimny ser.
Masa orzechowa:
Cukier ze śmietanką gotujemy w rondelku, następnie dodajemy zmielone orzechy, mieszając gotujemy chwilę. Studzimy. Margarynę ucieramy, cały czas miksując, dodajemy po łyżce zimnej masy orzechowej. Masę dajemy na warstwę jabłkową. Dekorujemy dowolnie.
Przepis dnia
Pomyslalam,mam kawalek miesa,i zadnego pomyslu co z tym zrobic,wiec wpadlam n...
Odsłon: 2101
Rurki zrobione z ciasta francuskiego, nadziane kremem mascarpone. Polecam do...
Odsłon: 24353
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne ziemniaki pieczone z twarożkiem...
Odsłon: 15956
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 113
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 49
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 49
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 113
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 49
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 49
Składniki
Ciasto: Margarynę rozpuszczamy i mieszamy ze zmielonymi biszkoptami. Masę wykładamy do tortownicy o wymiarze 24 centymetry, wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzimy. Warstwa serowa: Wszystkie składniki masy serowej miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na ciasto i pieczemy około 40 minut w 170 st. C.
Warstwa jabłkowa: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy pod koniec wsypujemy galaretkę. Studzimy i wykładamy na zimny ser.
Masa orzechowa: Cukier ze śmietanką gotujemy w rondelku, następnie dodajemy zmielone orzechy, mieszając gotujemy chwilę. Studzimy. Margarynę ucieramy, cały czas miksując, dodajemy po łyżce zimnej masy orzechowej. Masę dajemy na warstwę jabłkową. Dekorujemy dowolnie.
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 174
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 559