Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie z serkiem mascarpone rozpływa się nic ująć określając jego walor!
Ciasto:
Margarynę rozpuszczamy i mieszamy ze zmielonymi biszkoptami. Masę wykładamy do tortownicy o wymiarze 24 centymetry, wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzimy. Warstwa serowa: Wszystkie składniki masy serowej miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na ciasto i pieczemy około 40 minut w 170 st. C.
Warstwa jabłkowa:
Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy pod koniec wsypujemy galaretkę. Studzimy i wykładamy na zimny ser.
Masa orzechowa:
Cukier ze śmietanką gotujemy w rondelku, następnie dodajemy zmielone orzechy, mieszając gotujemy chwilę. Studzimy. Margarynę ucieramy, cały czas miksując, dodajemy po łyżce zimnej masy orzechowej. Masę dajemy na warstwę jabłkową. Dekorujemy dowolnie.
Smaki z dzieciństwa, ale w nowocześniejszej wersji.
Odsłon: 8431
Ciasto harataniec jest niezwykle pyszne, kruche ciasto z powidłami, masą sero...
Odsłon: 2738
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 55
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 60
Ciasto harataniec jest niezwykle pyszne, kruche ciasto z powidłami, masą sero...
Odsłon: 2738
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 55
Pyszne, słodkie pieczone buraki, ostra, orzechowa rukola i chrupiące orzechy,...
Odsłon: 60
Składniki
Ciasto: Margarynę rozpuszczamy i mieszamy ze zmielonymi biszkoptami. Masę wykładamy do tortownicy o wymiarze 24 centymetry, wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzimy. Warstwa serowa: Wszystkie składniki masy serowej miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na ciasto i pieczemy około 40 minut w 170 st. C.
Warstwa jabłkowa: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy pod koniec wsypujemy galaretkę. Studzimy i wykładamy na zimny ser.
Masa orzechowa: Cukier ze śmietanką gotujemy w rondelku, następnie dodajemy zmielone orzechy, mieszając gotujemy chwilę. Studzimy. Margarynę ucieramy, cały czas miksując, dodajemy po łyżce zimnej masy orzechowej. Masę dajemy na warstwę jabłkową. Dekorujemy dowolnie.
Przepisy Desery
Desery
Wieloowocowe ciasto serowe bez pieczenia
Desery
Tort poprzeczny bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z mascarpone
Desery
Babka z galaretek
Wieloowocowe ciasto serowe bez pieczenia
Proste, ale jakże efektowne ciasto bez pieczenia na bazie serka waniliowego i...
Odsłon: 55
Tort poprzeczny bez pieczenia
Łatwy torcik do zrobienia. Ładnie wygląda i dobrze smakuje.
Odsłon: 232