Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niebo w gębie z serkiem mascarpone rozpływa się nic ująć określając jego walor!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1178
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4833
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1481
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1178
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4833
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1481
Składniki
Ciasto: Margarynę rozpuszczamy i mieszamy ze zmielonymi biszkoptami. Masę wykładamy do tortownicy o wymiarze 24 centymetry, wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzimy. Warstwa serowa: Wszystkie składniki masy serowej miksujemy do połączenia składników. Wylewamy na ciasto i pieczemy około 40 minut w 170 st. C.
Warstwa jabłkowa: Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach i dusimy pod koniec wsypujemy galaretkę. Studzimy i wykładamy na zimny ser.
Masa orzechowa: Cukier ze śmietanką gotujemy w rondelku, następnie dodajemy zmielone orzechy, mieszając gotujemy chwilę. Studzimy. Margarynę ucieramy, cały czas miksując, dodajemy po łyżce zimnej masy orzechowej. Masę dajemy na warstwę jabłkową. Dekorujemy dowolnie.