Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieprzyzwoicie czekoladowe, nieprzyzwoicie smaczne! Proste w wykonaniu i bezdyskusyjnie uzależniające. ★ Brownies ★ proszę Państwa się kłania :D
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1356
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2632
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 102
To ciasto bezowe to prawdziwa uczta dla oka i podniebienia! Delikatna beza, l...
Odsłon: 132
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1356
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2632
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 102
Składniki
Piekarnik rozgrzewamy do temp 160 C. Formę do pieczenia natłuszczamy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Do rondelka wkładamy połamaną na kwałaki czekoladę, dodajemy pokrojone w kostkę masło i podgrzewamy ciągle mieszając do czasu aż składniki się rozpuszczą. Odstawiamy do ostygnięcia.
Jajka ubijamy w miesce na puszystą masę. Pod koniec dodajemy po łyżce cukru, wciąż ubijając, aż masa stanie się gęsta i błyszcząca. Do masy jajecznej dodajemy ostudzoną czekoladę, przesiewamy do niej mąkę oraz proszek do pieczenia. Na koniec dodajemy orzechy i całość mieszamy. Masę przekładamy do formy i wyrównujemy spodem łyżki.
Pieczemy 40 minut lub do momentu aż powierzchnia ciasta zacznie pękać. Ważne żeby brownies nie było za suche - powinno być wilgotne. Ciasto zostawiamy do ostygnięcia w formie, następnie kroimy je w kostkę.