Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na takie upały najlepsze są orzeźwiające, mocno truskawkowe lody! Lody z tego przepisu prawie nie zawierają tłuszczu, więc można się nimi objadać bez wyrzutów sumienia. Te lody są bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, nie potrzeba maszynki do lodów.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1378
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113606
Składniki
100 g truskawek i dżem zmiksować blenderem, podgrzać w małym rondelku około 5 min, aż sos lekko zgęstnieje. Pozostałe truskawki pokroić na małe kawałki.
Jogurt i mleko skodensowane miksować do dokładnego połączenia. Dodać pokrojone truskawki, wymieszać. Dodać część sosu, lekko zamieszać. Lody przełożyć do pojemnika, dodać resztę sosu, lekko zamieszać. Mrozić przynajmniej 4 godziny, najlepiej przez noc. Wyciągnąć z zamrażalnika około 20 min przed podaniem, żeby trochę zmiękły.