Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Obiadowa sałatka z rostbefem"
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1067
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1007
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1067
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1007
Składniki
Rostbef umyj, wytnij tłuszcz i żyłki. Wino połącz z oliwą, posiekanym rozmarynem i sosem Worcestershire. Dodaj posiekany czosnek, sól i pieprz. Marynatą zalej mięso i przykryj je folią spożywczą. Odstaw do lodówki na noc. Następnego dnia mięso przesmaż na patelni grillowej, żeby się zrumieniło z każdej strony. Piecz je w temperaturze 120 stopni przez ok. 60 minut. Pokrój w plastry.
Pęczak ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Fasolkę szparagową gotuj przez 3–4 minuty w osolonej i posłodzonej wodzie. Odcedź, połącz ze szpinakiem, pęczkiem, cebulą pokrojoną w piórka. Na wierzchu połóż plastry rostbefu, polej winegretem.
Całość polej winegretem (sok z cytryny lub ocet połącz najpierw z musztardą, wymieszaj, dodaj oliwę, dopraw).Źródło: Show