Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie mój nr 1 w tym roku na Święta! Wilgotny, czekoladowy, mięsisty i aromatyczny, do tego ta łatwość i szybkość w przygotowaniu, to wspaniała propozycja dla wszystkich.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19396
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13112
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1759
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232232
Składniki
Suche składniki ( mąkę, proszek do pieczenia, sodę i przyprawę do piernika) przesiewamy do miski. Marchewkę obieramy i ucieramy na tarce o drobnych oczkach. Olej wlewamy do miski, dodajemy cukier i ubijamy lekko mikserem, dodajemy jajka i ubijamy przez kolejne 5 min. Dodajemy utartą marchewkę, mieszamy łyżką. Potem dodajemy partiami mąkę z przyprawami, mieszamy łyżką, tylko do połączenia składników. Na koniec wsypujemy bakalie, mieszamy. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 55 minut, do suchego patyczka (funkcja grzania góra-dół, bez termoobiegu). Studzimy, ewentualnie przecinamy na dwa blaty, przekładamy powidłami, dekorujemy POLEWĄ itd.