Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ,mięciutkie bułeczki idealne na śniadanie jak również na podwieczorek do kawy
1. Mleko podgrzewamy
dodajemy cukier
drożdże
roztopione masło
jajko i dosypujemy mąkę
2.wyrabiamy ciasto,w razie potrzeby dosypujemy mąkę
3.gotowe ciasto odstawiamy na ok 45 min.do wyrośnięcia
4.w tym czasie można przygotowac kruszonkę
- wszystkie składniki rozcieramy razem do uzyskania
coś w stylu piasku :)
Gotowe ciasto drożdżowe możemy rozwałkować na 2 cm grubości
i szklanką wycinać krążki
Ja poszłam na skróty i po prostu dłonią odrywałam ciasto i
formowałam kulki :)
Gotowe porcje ułożyć na dużej blaszce,w odległości 1 cm
zrobić wgłębienia i nałożyć łyżeczką konfiturę z wiśni.
Posypać kruszonką i odstawić na 20 min.
W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 160 C
wstawiamy bułeczki na najniższą półkę i pieczemy na złoty
kolor( ok.20 min.
Upieczone bułeczki wyciągamy,studzimy i odrywamy jedną od drugiej
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4673
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 565
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 49
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 88
Makaron z serem to chyba jedno z najprostszych, najtańszych i najszybszych w...
Odsłon: 4673
Fusilli czyli świderki, choć każdy makaron w tej wersji sprawdzi się. Liczymy...
Odsłon: 565
Smakowite kawałki kurczaka smażone, podane z ziemniakami polanymi tłuszczem i...
Odsłon: 49
Czasami mam chęć pofantazjować w temacie sałatek. Właśnie ten przepis to ozna...
Odsłon: 88
Składniki
1. Mleko podgrzewamy dodajemy cukier drożdże roztopione masło jajko i dosypujemy mąkę 2.wyrabiamy ciasto,w razie potrzeby dosypujemy mąkę 3.gotowe ciasto odstawiamy na ok 45 min.do wyrośnięcia 4.w tym czasie można przygotowac kruszonkę - wszystkie składniki rozcieramy razem do uzyskania coś w stylu piasku :)
Gotowe ciasto drożdżowe możemy rozwałkować na 2 cm grubości i szklanką wycinać krążki Ja poszłam na skróty i po prostu dłonią odrywałam ciasto i formowałam kulki :) Gotowe porcje ułożyć na dużej blaszce,w odległości 1 cm zrobić wgłębienia i nałożyć łyżeczką konfiturę z wiśni. Posypać kruszonką i odstawić na 20 min. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 160 C wstawiamy bułeczki na najniższą półkę i pieczemy na złoty kolor( ok.20 min. Upieczone bułeczki wyciągamy,studzimy i odrywamy jedną od drugiej
Przepisy Desery
Desery
Ciasto Królewiec
Desery
Ciasteczka ziemniaczki
Desery
Błyskawiczne ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto Filadelfia - szybki deser bez pieczenia
Ciasto Królewiec
Charakterystyczne, lekko wytrawne ciasto o wyraźnie miodowej nucie przełożone...
Odsłon: 5
Ciasteczka ziemniaczki
Z tym przepisem poradzą sobie nawet dzieci. Jedne z najprostszych i najszybsz...
Odsłon: 12