Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Omlet rzymski na słodko"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 219
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1021
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666492
Składniki
Oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z cukrem w kamiennej misce. Białka ubij. Dodawaj do żółtek na przemian z mąką.
Do wymieszanej masy dodaj skórkę startą z cytryny i wanilię, wylej na patelnię o śr. 30-35 cm na rozpuszczone, gorące masło.
Omlet usmaż na przykrytej patelni na złoty kolor. Na gotowy nałóż na środku konfiturę albo dżem owocowy. Brzeg zwiń z obu stron, tworząc podłużny rulon. Podziel go następnie na porcje. Podawaj posypane cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety