Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne domowe oponki
Podane składniki umieszczam w misce w przypadku drożdży świeżych rozpuszczam je w ciepłym mleku zagniatam miękkie ciasto i odstawiam na 2 godzinny pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia .
Wyrośnięte ciasto dziele na 2 części i rozwałkowuje na stolnicy grubszy placek w razie potrzeby podsypuje mąką by ciasto nie kleiło sie do stolnicy .Z placka wycinam foremka serce placki a w środku mniejszą foremka dziurkę serduszko ale można robić szklanka a w środku dziurkę kieliszkiem .
Olej rozgrzewam w garnku i wrzucam kawałek ciasta jak zacznie sie rumienić to olej jest już odpowiedni i smażę partiami oponki po obu stronach ,wyjmuje łyżką cedzakowa na sitko ,lub ręcznik papierowy by odsączyć z nadmiaru oleju jeszcze cieple posypuje cukrem pudrem na dokładne wykonanie zapraszam na film smacznego .
Serca w pysznym sosie - lekko słodkim dzięki marchewce i lekko ostrym dzięki...
Odsłon: 1074
Polecam ten torcik każdemu kto lubi kaszkę mannę! Świetna kompozycja smaków i...
Odsłon: 225
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18863
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3419
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3119
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 170
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 89
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18863
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3419
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3119
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 170
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 89
Składniki
Podane składniki umieszczam w misce w przypadku drożdży świeżych rozpuszczam je w ciepłym mleku zagniatam miękkie ciasto i odstawiam na 2 godzinny pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia .
Wyrośnięte ciasto dziele na 2 części i rozwałkowuje na stolnicy grubszy placek w razie potrzeby podsypuje mąką by ciasto nie kleiło sie do stolnicy .Z placka wycinam foremka serce placki a w środku mniejszą foremka dziurkę serduszko ale można robić szklanka a w środku dziurkę kieliszkiem .
Olej rozgrzewam w garnku i wrzucam kawałek ciasta jak zacznie sie rumienić to olej jest już odpowiedni i smażę partiami oponki po obu stronach ,wyjmuje łyżką cedzakowa na sitko ,lub ręcznik papierowy by odsączyć z nadmiaru oleju jeszcze cieple posypuje cukrem pudrem na dokładne wykonanie zapraszam na film smacznego .
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt, który zawsze wychodzi
Desery
Deser „Czarna jagoda”
Desery
Ciasto z patelni
Desery
Wafle z kajmakiem - błyskawiczny deser
Biszkopt, który zawsze wychodzi
Szybki i prosty przepis na biszkopt. Zawsze wyrasta.
Odsłon: 127
Deser „Czarna jagoda”
Dzisiaj następny łatwy przepis na bardzo smaczny deser na zimno, do pucharków...
Odsłon: 480