Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2156
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 179
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2156
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 179
Składniki
Zagotuj wodę z masłem, cukrem i solą.
Zestaw z ognia, dodaj mąkę i proszek. Mieszaj.
Podgrzewaj i mieszaj.
Zdejmij z ognia.
Miksuj, dodając po jednym jajku.
W rondlu rozgrzej olej. Ciastem napełnij szprycę.
Na kawałki papieru wyciskaj nieduże pierścienie.
Kwadraty z ciastem, kładź na rozgrzany olej.
Pączki smaż na małym ogniu.
Osącz z nadmiaru tłuszczu, wystudź.
Polej lukrem utartym z pudru i soku z cytryny.