Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na smaczne oponki.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7963
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 335
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3324
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 612
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7963
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 335
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3324
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 612
Składniki
Wykonanie: Drożdże rozetrzeć z ciepłym mlekiem i cukrem i pozostawić do wyrośnięcia. Mąkę wymieszać z margaryną, śmietaną, jajami, żółtkiem i spirytusem. Wyrobić ciasto dodać wyrośnięty rozczyn i wyrobić bardzo dokładnie, następnie pozostawić do wyrośnięcia.Gotowe ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką, wykrawać kółka a w nich otworki.Smażyć na oleju z obydwu stron na złoty kolor. Odsączyć na bibule.Posypać cukrem pudrem.