Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda i smakuje przepysznie
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 195
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 318
Składniki
Śliwki umyj, oderwij ogonki, miąższ pokrój na połówki, usuń pestki. W garnku ustawionym na wolnym ogniu podgrzej miód. W trakcie podgrzewania mieszaj. Włóż śliwki i gotuj pod przykryciem 5-8 minut, z dodatkiem cynamonu i skórki otartej z 1 cytryny. 2. Deser ochłodź, przełóż na talerzyki. Migdały pokrój w słupki, mieszając upraż na patelni bez tłuszczu. Pamiętaj aby ogień nie był zbyt silny, ponieważ w przeciwnym razie migdały szybko się przypalą. 3. Przygotuj sos: mocno schłodzoną śmietankę ubij na pół sztywno. Wymieszaj z jogurtem, przyprawy do smaku cukrem i sokiem z cytryny. Podaj do śliwek. Wartość kaloryczna 1 porcji: 401 kcal.