Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wygląda i smakuje przepysznie
Bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu gulasz z wątróbki drobiowej.
Odsłon: 605
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny , prosty w przygotowaniu gulasz z wątróbki drobiowej.
Odsłon: 605
Zdecydowanie jest to najlepszy piernik jaki kiedykolwiek jadłam. Robię go od...
Odsłon: 118
Składniki
Śliwki umyj, oderwij ogonki, miąższ pokrój na połówki, usuń pestki. W garnku ustawionym na wolnym ogniu podgrzej miód. W trakcie podgrzewania mieszaj. Włóż śliwki i gotuj pod przykryciem 5-8 minut, z dodatkiem cynamonu i skórki otartej z 1 cytryny. 2. Deser ochłodź, przełóż na talerzyki. Migdały pokrój w słupki, mieszając upraż na patelni bez tłuszczu. Pamiętaj aby ogień nie był zbyt silny, ponieważ w przeciwnym razie migdały szybko się przypalą. 3. Przygotuj sos: mocno schłodzoną śmietankę ubij na pół sztywno. Wymieszaj z jogurtem, przyprawy do smaku cukrem i sokiem z cytryny. Podaj do śliwek. Wartość kaloryczna 1 porcji: 401 kcal.