Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na święta ulepszona wersja babki tzw. Poznańskiej lub biszkoptu. Dodatek majonezu sprawia, że jest długo świeża i nie wysycha. Przygotowuję ją w zmielonymi orzechami włoskimi. Dekoruję lukrem kakaowym i połówkami orzechów. Smacznego:)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 239
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 239
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 79
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 117
Składniki
1. Nastawiam piekarnik na termoobieg (170 st.C). 2. Rozdzielam jajka na białko i żółtko. 3. Do misy robota kuchennego wlewam białka, zaczynam ubijać na wysokich obrotach. 4. Jak zacznie gęstnieć wsypuję małymi porcjami cukier. 5. Wlewam żółtka.
6. Wsypuje mąkę wymieszaną z proszkiem. 7. Dodaję zmielone orzechy włoskie.
8. Dodaję majonez. Opcjonalnie można dodać łyżeczkę kakao.
9. Masę wylewam do formy. 10. Piekę 50 minut. Po upieczeniu wyjmuje z piekarnika.
11. Szykuję lukier: cukier puder ucieram z sokiem z cytryny i 1 łyżeczką kakao. 12. Ostudzone ciasto polewam lukrem i układam połówki orzechów włoskich.