Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na święta ulepszona wersja babki tzw. Poznańskiej lub biszkoptu. Dodatek majonezu sprawia, że jest długo świeża i nie wysycha. Przygotowuję ją w zmielonymi orzechami włoskimi. Dekoruję lukrem kakaowym i połówkami orzechów. Smacznego:)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 716
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22742
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15105
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4839
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45339
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 716
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22742
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15105
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4839
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45339
Składniki
1. Nastawiam piekarnik na termoobieg (170 st.C). 2. Rozdzielam jajka na białko i żółtko. 3. Do misy robota kuchennego wlewam białka, zaczynam ubijać na wysokich obrotach. 4. Jak zacznie gęstnieć wsypuję małymi porcjami cukier. 5. Wlewam żółtka.
6. Wsypuje mąkę wymieszaną z proszkiem. 7. Dodaję zmielone orzechy włoskie.
8. Dodaję majonez. Opcjonalnie można dodać łyżeczkę kakao.
9. Masę wylewam do formy. 10. Piekę 50 minut. Po upieczeniu wyjmuje z piekarnika.
11. Szykuję lukier: cukier puder ucieram z sokiem z cytryny i 1 łyżeczką kakao. 12. Ostudzone ciasto polewam lukrem i układam połówki orzechów włoskich.