Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowy deser.
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 770
Idealne ciasto dla miłośnikow kokosowego smaku. Rafaello na herbatikach w dod...
Odsłon: 46964
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1564
W Wielkanoc bez wątpienia królową wszystkich wypieków jest babka, dlatego rów...
Odsłon: 770
Idealne ciasto dla miłośnikow kokosowego smaku. Rafaello na herbatikach w dod...
Odsłon: 46964
Makaron z kurczakiem i szpinakiem to propozycja na szybki i smaczny obiad dla...
Odsłon: 1564
Składniki
Czekoladę posiekaj. Dodaj do madery, umieść w gorącej kąpieli i mieszając rozpuść. Zdejmij z ognia i stale mieszając dodawaj po trochu masła. Mieszaj, aż powstanie jednolita gładka masa. 2. Do masy włóż żółtka i stale mieszając dokładaj po porcji piure kasztanowego. 3. Ubij sztywną pianę z białek. Dodaj około 1 łyżkę piany do masy czekoladowej. Wymieszaj, a potem stopniowo dodawaj resztę białka, po każdej porcji delikatnie lecz dokładnie całość mieszając. 4. Gotową masę przełóż do małych kokilek. Wstaw do lodówki na około 2 godziny. Deser podawaj z czubatą łyżką gęstej śmietany lub bitej śmietany. Udekoruj wiórka
Przepisy Desery
Desery
Biało-czarne ciasto z morelami
Desery
Łabędzi puch
Desery
Mazurek wielkanocny Magdy Gessler
Desery
Mazurek kajmakowy
Biało-czarne ciasto z morelami
Propozycja na szybkie ciasto z morelami. Smaczne i lekkie. Polecam!
Odsłon: 21
Łabędzi puch
Łabędzi puch to ciasto, którego nazwa zobowiązuje. Śnieżnobiałe wiórki kokoso...
Odsłon: 1475