Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1831
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 96
Składniki
Czekoladę posiekaj. Dodaj do madery, umieść w gorącej kąpieli i mieszając rozpuść. Zdejmij z ognia i stale mieszając dodawaj po trochu masła. Mieszaj, aż powstanie jednolita gładka masa. 2. Do masy włóż żółtka i stale mieszając dokładaj po porcji piure kasztanowego. 3. Ubij sztywną pianę z białek. Dodaj około 1 łyżkę piany do masy czekoladowej. Wymieszaj, a potem stopniowo dodawaj resztę białka, po każdej porcji delikatnie lecz dokładnie całość mieszając. 4. Gotową masę przełóż do małych kokilek. Wstaw do lodówki na około 2 godziny. Deser podawaj z czubatą łyżką gęstej śmietany lub bitej śmietany. Udekoruj wiórka