Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowe markizy"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 262
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 190
Składniki
Tłuszcz zmiksuj z cukrem i wymieszaj z orzechami. Do masy wsyp mąkę. Szybko rękoma zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i schładzaj ok. 30 minut.
Potem ciasto podziel na porcje. Każdą z nich rozwałkuj na stolnicy lekko oprószonej mąką. Z placków powycinaj krążki. Ułóż je na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Kolejno wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C , na ok. 12 minut. Wystudź, ostrożnie zdejmij.
Przygotuj krem: zmiksuj masło z cukrem pudrem i orzechami na puszysty krem. Ew. wymieszaj go z alkoholem. Ciastka przełóż kremem. Udekoruj stopioną polewą z białej czekolady.Źródło: Naj