Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka świetnie prezentują się na stole, przy czym są bardzo smaczne i domowej roboty.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 331
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104591
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9105
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 331
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104591
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 354
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9105
Składniki
Wychodzi kilkanaście markiz. Opłukane i osuszone listki rukoli miksujemy z serem i cukrem pudrem. Dodajemy chłodne masło, mąkę i wszystko miksujemy na gładką masę. Gotowe ciasto wkładamy do większego worka foliowego i schładzamy godzinę lub dwie. Po tym czasie ciasto wałkujemy w tym worku w którym było schładzane. Przecinamy dwa boki worka żeby mieć dobry dostęp do ciasta. Ciasto wałkujemy na grubość 1/2-3/4 cm. Unosimy wierzchnią część worka foliowego i wykrawamy z ciasta 5 cm wzorki .
Ciasteczka układamy na blaszce z papierem do pieczenia. W każde ciasteczko lekko wciskamy kawałek orzecha włoskiego. Pieczemy kilkanaście minut w 190 C, ciasteczka powinny się tylko delikatnie przyrumienić. Upieczone ciasteczka przekładamy powidłami i posypujemy cukrem pudrem.