Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
CIASTO BISZKOPTOWE Z CHRUPIĄCYMI ORZECHAMI, PRZEŁOŻONE KRUCHYM CIASTEM
BISZKOPT:
- BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK MIKSUJEMY NA SZTYWNĄ
PIANĘ,DODAJEMY PARTIAMI CUKIER I ZÓŁTKA
-DO MASY PRZESIEWAMY MĄKĘ Z PR.DO PIECZENIA I KAKAO
DELIKATNIE MIESZAMY DO POŁĄCZENIA SKŁADNIKÓW
-PIECZEMY W 170C OK 25-30 MIN.
CIASTO KRUCHE:
- Z PODANYCH SKŁADNIKÓW ZAGNIATAMY CIASTO,W RAZIE
POTRZEBY DOSYPUJEMY MĄKI
-ZAWIJAMY W FOLIE SPOZYWCZĄ I ODKŁADAMY DO LODÓWKI
NA OK 20 MIN.
WYKŁADAMY NA BLASZKĘ I PIECZEMY 30 MIN.W 170C
W TYM CZASIE W GARNKU ROZPUSZCZAMY MASĘ KAJMAKOWĄ
RAZEM Z MLEKIEM.
- MIESZAMY DO UZYSKANIA JEDNOLITEJ,GŁADKIEJ MASY
ORZECHY SIEKAMY NA MNIEJSZE LUB WIĘKSZE CZĄSTKI
( WG.UZNANIA)
MIKSUJEMY SMIETANĘ NA SZTYWNO
NA BISZKOPT WYKŁADAMY CZĘŚC ŚMIETANY.
NASTĘPNIE POSYPUJEMY POŁOWĄ ORZECHÓW
DELIKATNIE PRZYKRYWAMY KRUCHYM CIASTEM
POŁOWĘ MASY KAJMAKOWEJ WYLEWAMY NA CIASTO
NASTĘPNIE DAJEMY POZOSTAŁA SMIETANĘ,
ORZECHY I POZOSTAŁA MASĄ KAJMAKOWĄ POLEWAMY WIERZCH
CIASTA
Najlepsze przepisy to te, które przekazuje się w całej rodzinie. Ten pyszny o...
Odsłon: 19978
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3185
Zdrowa pasta kanapkowa z makreli wędzonej z twarogiem i cebulą doskonała na ś...
Odsłon: 625
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7549
Bardzo prosty i szybki sposób na karkówkę. Jednocześnie tak przygotowana kark...
Odsłon: 3185
Zdrowa pasta kanapkowa z makreli wędzonej z twarogiem i cebulą doskonała na ś...
Odsłon: 625
Pyszne kruche rogaliki, do zrobienia których potrzebujemy tylko trzech składn...
Odsłon: 7549
Składniki
BISZKOPT: - BIAŁKA ODDZIELAMY OD ŻÓŁTEK MIKSUJEMY NA SZTYWNĄ PIANĘ,DODAJEMY PARTIAMI CUKIER I ZÓŁTKA -DO MASY PRZESIEWAMY MĄKĘ Z PR.DO PIECZENIA I KAKAO DELIKATNIE MIESZAMY DO POŁĄCZENIA SKŁADNIKÓW -PIECZEMY W 170C OK 25-30 MIN.
CIASTO KRUCHE: - Z PODANYCH SKŁADNIKÓW ZAGNIATAMY CIASTO,W RAZIE POTRZEBY DOSYPUJEMY MĄKI -ZAWIJAMY W FOLIE SPOZYWCZĄ I ODKŁADAMY DO LODÓWKI NA OK 20 MIN. WYKŁADAMY NA BLASZKĘ I PIECZEMY 30 MIN.W 170C
W TYM CZASIE W GARNKU ROZPUSZCZAMY MASĘ KAJMAKOWĄ RAZEM Z MLEKIEM. - MIESZAMY DO UZYSKANIA JEDNOLITEJ,GŁADKIEJ MASY
ORZECHY SIEKAMY NA MNIEJSZE LUB WIĘKSZE CZĄSTKI ( WG.UZNANIA) MIKSUJEMY SMIETANĘ NA SZTYWNO
NA BISZKOPT WYKŁADAMY CZĘŚC ŚMIETANY. NASTĘPNIE POSYPUJEMY POŁOWĄ ORZECHÓW DELIKATNIE PRZYKRYWAMY KRUCHYM CIASTEM POŁOWĘ MASY KAJMAKOWEJ WYLEWAMY NA CIASTO NASTĘPNIE DAJEMY POZOSTAŁA SMIETANĘ, ORZECHY I POZOSTAŁA MASĄ KAJMAKOWĄ POLEWAMY WIERZCH CIASTA
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 150
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 172