Do góry

Desery Przepis na:

Orzechowiec

Orzechowiec

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 1361

Dodano:

Odsłon: 2604

Placek dla amatorów orzechów...

Składniki

  • CIASTO:
  • mąka, 50 dag
  • cukierr, 15 dag
  • margarynaa, szt.
  • Jaja, 2 szt.
  • miód `, 2 łyż.
  • soda, czubata łyżecz.
  • KREM:
  • mleko, 0,5 l.
  • margaryna też Kasia, szt.
  • cukier kryształ, 0,5 szkl.
  • cukier waniliowy, szt.
  • mąka ziemniaczana, 2 łyż.
  • Mąka pszenna, 2 łyż.
  • Masa orzechowa:, (na wierzch)
  • orzechy włoskie, 25 dag
  • cukier puder, 10 dag
  • Miód, 2 łyż.
  • Margaryna KASIA, 0,5 kostki
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Orzechowiec

Przygotowanie

  1. Składniki ciasta wyrobić, podzielić na dwie części i pieczemy każdą osobno, po ok. 15 minut.

  2. Krem: Ze składników zrobić budyń i utrzeć z margaryną. Przełożyć placki. Krem jest tylko w środku!

  3. Masa orzechowa: wszystko zagotować i gorące wyłożyć na placek.

  4. Ciasto najlepsze jest na następny dzień.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń