Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam.
Odsłon: 102
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 682
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2168
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1475
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 185
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 616
Polecam.
Odsłon: 102
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 682
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2168
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1475
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 185
Przepyszne tradycyjne danie
Odsłon: 616
Składniki
Ciasto: margarynę rozpuszczam, odstawiam. Osobno łączę wszystkie suche (mąkę, cukier, margarynę, kawę, kakao, proszek, sodę) oraz płynne (jajka, jogurt) sskładniki ciasta. Miksując, dodaję do suchych składników mieszanke margaryny, jogurtu i jajek. Gdy powstanie gładkie ciasto, przekładam je do foremki. Brązowy cukier mieszam ze zmielonymi orzechami. Posypuję ciasto. Piekę 50 minut w 180 st. C. Gdy przestygnie, wyjmuję z foremki.
Poncz: w gorącej kawie rozpuszczam puder. Grubszym szpikulcem nakłuwam ciasto i wlewam poncz. Posypuję orzechami i odstawiam na 2 godziny.