Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3764
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 171
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 879
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 144
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3764
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 171
Składniki
Ciasto: margarynę rozpuszczam, odstawiam. Osobno łączę wszystkie suche (mąkę, cukier, margarynę, kawę, kakao, proszek, sodę) oraz płynne (jajka, jogurt) sskładniki ciasta. Miksując, dodaję do suchych składników mieszanke margaryny, jogurtu i jajek. Gdy powstanie gładkie ciasto, przekładam je do foremki. Brązowy cukier mieszam ze zmielonymi orzechami. Posypuję ciasto. Piekę 50 minut w 180 st. C. Gdy przestygnie, wyjmuję z foremki.
Poncz: w gorącej kawie rozpuszczam puder. Grubszym szpikulcem nakłuwam ciasto i wlewam poncz. Posypuję orzechami i odstawiam na 2 godziny.