Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Orzechowy milkshake"
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 133
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9678
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 61
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 133
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 9678
Składniki
Banany umyj, obierz ze skórki, pokrój w plasterki i wrzuć do kielicha blendera lub innego wysokiego naczynia. Wlej mleko. Dodaj masło orzechowe, zmiksuj.
Orzechy laskowe wrzuć na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i rumień kilka minut, uważając, aby się nie przypaliły. Zdejmij z patelni, przestudź. Ułóż na ręczniczku papierowym, otrzyj ze skórki.
Ciasteczka pokrusz na kawałki (kilka połówek odłóż do dekoracji). Aby to zrobić, włóż je do woreczka foliowego, a potem rozwałkuj lub roztłucz tłuczkiem do mięsa. Pokruszone ciastka wrzuć do koktajlu z uprażonymi i posiekanymi ostrym nożem orzechami laskowymi. Delikatnie zmiksuj.
Gotowy milkshake rozlej do schłodzonych szklaneczek. Udekoruj odłożonymi ciasteczkami oraz listkami świeżej mięty lub melisy.
czas ok. 10 min; porcja – 360 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety