Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22233
Dodano: 22.05.2009
Odsłon: 10714
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Utrzyj połowę cukru z masłem roślinnym śmietanką. Połącz z likierem miętowym i barwnikiem spożywczym. Wsyp pozostały cukier i ucieraj, aż do uzyskania jednolitej masy.
Uformuj kuleczki. Spłaszcz je tworząc małe, okrągłe ciasteczka. W bok każdego wbij wykałaczkę. Susz w lodówce około godzinę.
Stop gorzką czekoladę. Dodaj połowę stopionego masła. Zanurzaj do połowy ciasteczka. Ułóż na woskowym papierze. Białą czekoladę stop z pozostałym masłem. Zanurzaj w niej ciasteczka, tak aby była widoczna część zielonej masy. Udekoruj paseczkami czekolady.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

kasia-p 31 stycznia 2017Zgłoś do usunięcia
Muszą być bardzo dobre :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

basga 05 grudnia 2010Zgłoś do usunięcia
o...to jest to-moje ulubione połączenie.0 Kto głosował? | Odpowiedz