Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzeźwiający krem jogurtowy"
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 496
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1769
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 128
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 204
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 496
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 1769
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 128
Dorsz, jest to bardzo smaczna ryba i do tego bardzo zdrowa. Dzisiejsza propoz...
Odsłon: 204
Składniki
Czas przygotowania 20 minut. Cena porcji ok. 1,90 zł.
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie. Truskawki kroimy na kawałki i wkładamy do miski. Dodajemy cukier, 2 łyżeczki soku z cytryny i miksujemy blenderem. Truskawkowe purée wstawiamy do lodówki.
Śmietanę kremówkę ubijamy. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy cukier puder, łyżeczkę soku z cytryny i miksujemy, aż powstanie sztywna, gładka masa.
Rozpuszczoną żelatynę mieszamy z jogurtem, który dodajemy do bitej śmietany. Kremem napełniamy pucharki do 2/3 wysokości. Pozostały krem mieszamy z musem truskawkowym i wypełniamy nim pucharki. Wstawiamy na 10–15 minut do lodówki. Podajemy schłodzony.
Wartość odżywcza porcji 380 kcal Białko 8 g/Tłuszcz 26 g/Węglowodany 28 g.Źródło: Rewia