Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzeźwiający krem jogurtowy"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1036
Składniki
Czas przygotowania 20 minut. Cena porcji ok. 1,90 zł.
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie. Truskawki kroimy na kawałki i wkładamy do miski. Dodajemy cukier, 2 łyżeczki soku z cytryny i miksujemy blenderem. Truskawkowe purée wstawiamy do lodówki.
Śmietanę kremówkę ubijamy. Gdy zacznie gęstnieć, dodajemy cukier puder, łyżeczkę soku z cytryny i miksujemy, aż powstanie sztywna, gładka masa.
Rozpuszczoną żelatynę mieszamy z jogurtem, który dodajemy do bitej śmietany. Kremem napełniamy pucharki do 2/3 wysokości. Pozostały krem mieszamy z musem truskawkowym i wypełniamy nim pucharki. Wstawiamy na 10–15 minut do lodówki. Podajemy schłodzony.
Wartość odżywcza porcji 380 kcal Białko 8 g/Tłuszcz 26 g/Węglowodany 28 g.Źródło: Rewia