Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzeźwiający miks sałat i owoców"
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 149
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 87
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 149
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 87
Składniki
Mieszankę sałat op łucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na sicie lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe listki porwij na kawałki. Włóż do miski.
Pomarańcze sparz, obierz ze skórki, usuń białe błonki. Pokrój owoce w cienkie półplasterki. Dodaj do sałaty. Awokado umyj, przekrój na pół, usuwając pestkę. Miąższ pokrój na kawałki, skrop sokiem z limonki. Oliwki osącz. Dodaj do sałatki razem z awokado, wymieszaj.
Migdały upraż na suchej patelni. Oliwę utrzyj z resztą soku z limonki. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz naturalnym płynnym miodem. Polej sałatkę, posyp migdałami i udekoruj dowolnymi ziołami.
Czas ok. 20 min; porcja – 210 kcal, cena 2,20 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety