Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Orzeźwiający miks sałat i owoców"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1031
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 122
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1031
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 122
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Mieszankę sałat op łucz starannie pod bieżącą wodą, osusz na sicie lub na papierowym ręczniku kuchennym. Większe listki porwij na kawałki. Włóż do miski.
Pomarańcze sparz, obierz ze skórki, usuń białe błonki. Pokrój owoce w cienkie półplasterki. Dodaj do sałaty. Awokado umyj, przekrój na pół, usuwając pestkę. Miąższ pokrój na kawałki, skrop sokiem z limonki. Oliwki osącz. Dodaj do sałatki razem z awokado, wymieszaj.
Migdały upraż na suchej patelni. Oliwę utrzyj z resztą soku z limonki. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz naturalnym płynnym miodem. Polej sałatkę, posyp migdałami i udekoruj dowolnymi ziołami.
Czas ok. 20 min; porcja – 210 kcal, cena 2,20 zł, 4 porcje.Źródło: Świat kobiety