Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania do popołudniowej herbaty lub na zasadzie " goście w drodze "
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10598
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12985
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4739
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10598
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6119
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12985
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4739
Składniki
Jajka wybić dodać szczyptę soli cukier oraz serki homogenizowane , zmiksować. Mąkę przesiać wymieszać z proszkiem do pieczenia. Mąkę z proszkiem dodać do zmiksowanych produktów, wymieszać na koniec dodać spirytus lub ocet i jeszcze raz wymieszać.
W naczyniu rozgrzać olej do smażenia i łyżką nakładać małe pączusie. Ciasto ma rzadkawą konsystencję , ale można zwilżyć dłonie olejem i tworzyć małe pączusie , wkładać na rozgrzany olej.
Smażyć na złoty kolor , one same odwracają się na drugą stronę. Osączyć na ręczniku papierowym . Posypać po wierzchu cukrem pudrem.