Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i zdrowe muffinki z dodatkiem jabłek i rodzynek z piernikową nutą. Będą smakowały niejednemu łasuchowi :)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112951
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 286
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 624
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 513
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112951
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 286
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 624
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 513
Składniki
Jabłka obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Rodzynki parzymy i odstawiamy do ostudzenia. Białka ubijamy na sztywno. Mąkę, otręby, miód, mleko, olej, cukier, cynamon, proszek do pieczenia oraz sodę miksujemy. Do masy dodajemy pokrojone jabłka i rodzynki i mieszamy. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie łączymy z masą. Formę do muffinek wykładamy papilotkami i nakładamy masę do 3/4 wysokości. Pieczemy w 180 stopniach 20-25 minut do zrumienienia. Smacznego :)