Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W miarę szybki deserek na ciepło. Owoce może dodawać różne, zależy kto co lubi.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326468
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16878
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5519
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326468
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16878
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5519
Składniki
Do każdej z sześciu kokilek dać odrobinę masła.
Następnie do każdej kokilki włożyć po połówce gruszki z puszki.
Na każdą gruszkę poukładać jabłka pokrojone w kostkę, namoczone wcześniej w soku z cytryny.
Na jabłka posypać suszoną żurawinę oraz gotowe kropelki z czekolady.
Dalej poukładać plastry mango z puszki.
Zrobić kruszonkę: 25 gram masła 5 łyżek mąki krupczatki 2 łyżki drobnego cukru brązowego Wszystkie składniki wyrobić palcami w misce, a następnie posypać kruszonką owoce w kokilkach.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 30 minut do zrumienienia kruszonki.
Podawać gorące. Smacznego !