Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W miarę szybki deserek na ciepło. Owoce może dodawać różne, zależy kto co lubi.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 260
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1025
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4080
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 260
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1025
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4080
Składniki
Do każdej z sześciu kokilek dać odrobinę masła.
Następnie do każdej kokilki włożyć po połówce gruszki z puszki.
Na każdą gruszkę poukładać jabłka pokrojone w kostkę, namoczone wcześniej w soku z cytryny.
Na jabłka posypać suszoną żurawinę oraz gotowe kropelki z czekolady.
Dalej poukładać plastry mango z puszki.
Zrobić kruszonkę: 25 gram masła 5 łyżek mąki krupczatki 2 łyżki drobnego cukru brązowego Wszystkie składniki wyrobić palcami w misce, a następnie posypać kruszonką owoce w kokilkach.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 30 minut do zrumienienia kruszonki.
Podawać gorące. Smacznego !