Do góry

Desery Przepis na:

Owoce pod kruszonką zapiekane w kokilkach

Owoce pod kruszonką zapiekane w kokilkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 711

Dodano:

Odsłon: 2975

W miarę szybki deserek na ciepło. Owoce może dodawać różne, zależy kto co lubi.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do każdej z sześciu kokilek dać odrobinę masła.

  2. Następnie do każdej kokilki włożyć po połówce gruszki z puszki.

  3. Na każdą gruszkę poukładać jabłka pokrojone w kostkę, namoczone wcześniej w soku z cytryny.

  4. Na jabłka posypać suszoną żurawinę oraz gotowe kropelki z czekolady.

  5. Dalej poukładać plastry mango z puszki.

  6. Zrobić kruszonkę: 25 gram masła 5 łyżek mąki krupczatki 2 łyżki drobnego cukru brązowego Wszystkie składniki wyrobić palcami w misce, a następnie posypać kruszonką owoce w kokilkach.

  7. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C i piec przez około 30 minut do zrumienienia kruszonki.

  8. Podawać gorące. Smacznego !

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń