Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce ogrodowe - porzeczki, agrest, truskawki i rabarbar pod chrupiącą kruszoną z płatkami owsianymi.
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 135
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1168
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1208
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13304
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 135
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1168
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1208
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13304
Składniki
Zimne masło kroimy na mniejsze kawałeczki i mieszamy z resztą składników na kruszonkę. Wkładamy na 10 minut do lodówki. Rabarbar obieramy i kroimy na małe kawałki. Wszystkie owoce mieszamy i dodajemy cukier. Jeśli w przepisie pomijacie rabarbar to cukier też możecie pominąć - reszta owoców jest wystarczająco słodka. Owoce wykładamy do kokilek i posypujemy kawałkami kruszonki. Zapiekamy w 180 stopniach 15 minut. Podajemy gorące.