Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
delikatny domowy kisiel wiśniowy zagęszczony mąką z tapioki bez glutenu bez cukru bez konserwantów
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1439
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1452
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1606
Składniki
Wiśnie (bez pestek) mrożę sama, latem. Zimą zamrożone owoce po prostu mam pod ręką - do garnka, zalewam wodą - - tyle niepełnych szklanek ile osób. Gotuję. Mam bzika na punkcie aronii, jej właściwości antyoksydacyjnych i zawartości witaminy C, dodaję ją niemalże do wszystkiego, więc dodaję solidną garść i tutaj.
Rozpuszczam mąkę z tapioki w 1/2 szklance zimnej wody i wlewam do gotującego się kompotu mieszając. Tapioka jest delikatna w smaku i formie, nie robią się grudy. Mieszam, by wyrównać konsystencję i równo rozprowadzić owoce po masie. Gotuję jakieś 2-3 minuty. Po wyłączeniu grzania, wlewam syrop klonowy do smaku i mieszam, by rozprowadzić słodycz po masie. . Ostrożnie, przecież można polać deser większą ilością. Gotowe!
A to, co się nie zmieści w miseczki, pakuję do "słoika do pracy"