Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybki deser, który kochają i dzieci i dorośli!
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 110
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 210
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1277
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 110
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 210
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1277
Składniki
Galaretkę rozpuszczamy w połowie wody podanej na przepisie z tyłu opakowania, dokładnie mieszamy, do całkowitego rozpuszczenia się i odstawiamy do ostygnięcia. Kefir należy wlać do miski i miksować do czasu, aż się spieni. Galaretkę (może być lekko ciepła) powoli wlewamy do kefiru cały czas miksując. Przelewamy do szklaneczek i wstawiamy do lodówki. Przed podaniem dowolnie dekorujemy.