Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki i migdałowa chrupiąca kruszonka, mniamm
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17208
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 408
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 66
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 137
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 170
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17208
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 408
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 66
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 137
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 170
Składniki
Miękkie masło miksujemy z cukrami, dodajemy stopniowo po jednym jajku. Następnie po łyżce mąki przesianej z proszkiem do pieczenia i skrobię ziemniaczaną. Na ciasto układamy wypestkowane śliwki. Składniki na kruszonkę mieszamy ze sobą, najlepiej rękoma tak połączyć, aby powstała niezbita, krucha konsystencja. Kruszonką posypujemy ciasto. Piec 170* 45-50 minut. Smacznego.