Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Owocowe pucharki"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 286
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1386
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4303
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 286
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1386
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4303
Składniki
Przygotuj 4 szklane pucharki lub duże szklanki. Włóż je do lodówki, aby się dobrze schłodziły. Połówki melonów pozbaw pestek. Specjalną okrągłą łyżeczką wydrąż kulki miąższu. Odłóż do miski. Odstaw do lodówki do schłodzenia.
Odkrój skórkę od umytego kawałka arbuza. Miąższ pozbaw pestek. Używając tej samej łyżeczki wytnij czerwone kulki miąższu i również odłóż je do schłodzenia.
Przygotuj sos do deseru. Sok wyciśnięty ze sparzonej cytryny utrzyj z likierem kokosowym oraz cukrem pudrem do smaku. Jeśli deser mają jeść dzieci, zrezygnuj z alkoholu. Zamiast niego wymieszaj kilka kropli olejku kokosowego z wodą, dodaj do sosu.
Schłodzone kulki melona Galia i Cantalupa układaj w schłodzonych pucharkach na przemian z kulkami arbuza. Polej sosem. Dekoruj listkami świeżych ziół.
czas ok. 25 min; porcja – 150 kcal, cena 2,70 złŹródło: Świat kobiety