Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Owocowe szaszłyki w winiaku"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3863
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 286
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 530
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 153
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3863
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 286
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 530
Składniki
Pomarańcze obierz, podziel na kawałki, oczyść z białych błonek. Banany obierz, pokrój na plasterki. Brzoskwinie osącz, pokrój na ósemki. Ananasa osącz, pokrój na kawałki. Wszystkie owoce polej winiakiem, wymieszaj. Odstaw na 10 min w chłodne miejsce.
Owoce osącz, nabijaj na przemian na metalowe szpikulce. Cukier wymieszaj z cynamonem i imbirem, obtocz w nim owoce.
Szaszłyki ułóż na tacce alumi niowej, wstaw do rozgrzanego do 180°C piekarnika. Zapiekaj kilka minut, aż cukier zbrązowieje.
<strong>Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie