Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Owocowe szaszłyki w winiaku"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 163
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 163
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Pomarańcze obierz, podziel na kawałki, oczyść z białych błonek. Banany obierz, pokrój na plasterki. Brzoskwinie osącz, pokrój na ósemki. Ananasa osącz, pokrój na kawałki. Wszystkie owoce polej winiakiem, wymieszaj. Odstaw na 10 min w chłodne miejsce.
Owoce osącz, nabijaj na przemian na metalowe szpikulce. Cukier wymieszaj z cynamonem i imbirem, obtocz w nim owoce.
Szaszłyki ułóż na tacce alumi niowej, wstaw do rozgrzanego do 180°C piekarnika. Zapiekaj kilka minut, aż cukier zbrązowieje.
<strong>Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie