Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Owocowe szaszłyki w winiaku"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 40
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 169
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 40
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 23
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 169
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 228
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 779
Składniki
Pomarańcze obierz, podziel na kawałki, oczyść z białych błonek. Banany obierz, pokrój na plasterki. Brzoskwinie osącz, pokrój na ósemki. Ananasa osącz, pokrój na kawałki. Wszystkie owoce polej winiakiem, wymieszaj. Odstaw na 10 min w chłodne miejsce.
Owoce osącz, nabijaj na przemian na metalowe szpikulce. Cukier wymieszaj z cynamonem i imbirem, obtocz w nim owoce.
Szaszłyki ułóż na tacce alumi niowej, wstaw do rozgrzanego do 180°C piekarnika. Zapiekaj kilka minut, aż cukier zbrązowieje.
<strong>Czas przygotowania 20 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie