Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany deser sprawdzi się w nadchodzące święto zakochanych.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 859
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 153
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9268
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 181
Polecam.
Odsłon: 859
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 153
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9268
Składniki
Galaretkę przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, dzielimy na dwie części. Z owoców wykrawamy kulki (10-12 szt na dwie porcje)- najlepiej nada się do tego papaja, tak jak u nas, mango albo melon. Do pucharków deserowych lub kieliszków do wina przekładamy owocowe kulki, zalewamy jedną częścią galaretki, przekładamy do lodówki, by stężała. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy nasiona chia, porcjujemy do pucharków, zalewamy pozostałą galaretką. Ponownie wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.