Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieskomplikowany deser sprawdzi się w nadchodzące święto zakochanych.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7302
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2754
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20297
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7302
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2754
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20297
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 603
Składniki
Galaretkę przygotowujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu, dzielimy na dwie części. Z owoców wykrawamy kulki (10-12 szt na dwie porcje)- najlepiej nada się do tego papaja, tak jak u nas, mango albo melon. Do pucharków deserowych lub kieliszków do wina przekładamy owocowe kulki, zalewamy jedną częścią galaretki, przekładamy do lodówki, by stężała. Dobrze schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy nasiona chia, porcjujemy do pucharków, zalewamy pozostałą galaretką. Ponownie wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia.