Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po dobrym, niezbyt obfitym obiedzie deserek jak marzenie. Lekki, puszysty, owocowy, niezbyt słodki. Szybki w przygotowaniu i na tyle atrakcyjny, że nada się na każdą okazję.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13230
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13230
Składniki
Zamrożone owoce wsyp do rondelka, posyp dwoma łyżkami cukru i smaż na małym ogniu. Dodaj dwie łyżki miodu i smaż do chwili, kiedy zrobi się już prawie płynna konfitura. Zostaw do wystudzenia.
Serek mascarpone i śmietankę (wszystko dobrze schłodzone) ubij z dwoma łyżkami cukru na sztywną pianę.
Do części ubitej masy możesz dodać 2 łyżki chłodnej konfitury przetartej blenderem.
Podawaj schłodzone w pucharkach.