Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po dobrym, niezbyt obfitym obiedzie deserek jak marzenie. Lekki, puszysty, owocowy, niezbyt słodki. Szybki w przygotowaniu i na tyle atrakcyjny, że nada się na każdą okazję.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 914
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 914
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Zamrożone owoce wsyp do rondelka, posyp dwoma łyżkami cukru i smaż na małym ogniu. Dodaj dwie łyżki miodu i smaż do chwili, kiedy zrobi się już prawie płynna konfitura. Zostaw do wystudzenia.
Serek mascarpone i śmietankę (wszystko dobrze schłodzone) ubij z dwoma łyżkami cukru na sztywną pianę.
Do części ubitej masy możesz dodać 2 łyżki chłodnej konfitury przetartej blenderem.
Podawaj schłodzone w pucharkach.