Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Owocowy placek"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 63
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 66
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 63
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 66
Składniki
Obie mąki przesiej z proszkiem. Dodaj cukier, cukier waniliowy, margarynę. Posiekaj. Dodaj żółtka. Zagnieć, podziel na 2 części. Jedną wyłóż na spód blaszki do pieczenia. Drugą ponownie podziel na 2 części. Dodaj do jednej części kilka łyżek przeciśniętych malin.
Brzoskwinie odsącz, pokrój. Wiśnie odsącz i wydryluj. Maliny umyj. Owoce obsyp dokładnie bułką tartą i wyłóż na ciasto. Resztę ciasta jasnego i różowego wyłóż na owoce. Piecz 45 minut w temp. 180°C.
CZAS: około 1,5 godziny
<strong>Pani Paulina Murowana mieszka w Klonowie</strong>Źródło: Dobry Tydzień