Do góry

Desery Przepis na:

Owocowy serniczek z galaretką

Owocowy serniczek z galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 2832

Dodano:

Odsłon: 3854

Owocowy serniczek to niezawodne ciasto na imprezy, do pracy i dla dzieci. Na kremowych serkach i bitą śmietaną z usztywniaczem, bez żelatyny, ale z galaretką. Posmakuje każdemu.

Składniki

  • 200 g cukru
  • 2 jajka
  • 200 g masła
  • 400 g mąki
  • 1 paczuszka proszku do pieczenia
  • 400 g kremowego serka typu filadelfia
  • 400 g słodkiej śmietany
  • 2 opakowania usztywniacza do bitej śmietany
  • 2 cukry waniliowe
  • 2 galaretki
  • 400 g owoców: mrożonych lub świeżych malin, truskawek
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Owoce rozmrozić. Utrzeć jajka z cukrem, dodać masło i utrzeć na pianę. Mąkę przesiać z proszkiem i dodać do utartego masła. Wymieszać i rozprowadzić na foremce wyłożonej papierem. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni 20- 30 minut. Ostudzić.

  2. Śmietanę ubić z usztywniaczem i cukrem waniliowym, dodać serek. Na ciasto założyć metalowy pierścień i rozprowadzić masę serową.

  3. Galaretki przygotować według przepisu. Owoce rozprowadzić na masie serowej i zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. Najlepiej na cała noc. Gotowy serniczek można udekorować bitą śmietaną lub świeżymi owocami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (27)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń