Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pachnące racuchy z borówkami"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13486
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6118
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13486
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1542
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14879
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6118
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem i mlekiem w proszku. Dodaj 4 łyżki oleju i tyle mleka waniliowego, by uzyskać dość gęste ciasto.
Odstaw masę na 5 minut, a następnie usmaż średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju. Odsącz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Umyte borówki włóż do rondelka. Zasyp owoce cukrem i zalej odrobiną wody.
Gotuj na wolnym ogniu do momentu, aż z borówek zrobi się gładki sos. Dodaj wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj.
Gorącym sosem polej przygotowane wcześniej racuszki.
<strong>Przepis nadesłała Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich.</strong>Źródło: Super TV