Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pachnące racuchy z borówkami"
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5375
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5263
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1765
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5375
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1724
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5263
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1765
Składniki
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, cukrem i mlekiem w proszku. Dodaj 4 łyżki oleju i tyle mleka waniliowego, by uzyskać dość gęste ciasto.
Odstaw masę na 5 minut, a następnie usmaż średniej wielkości racuszki na mocno rozgrzanym oleju. Odsącz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Umyte borówki włóż do rondelka. Zasyp owoce cukrem i zalej odrobiną wody.
Gotuj na wolnym ogniu do momentu, aż z borówek zrobi się gładki sos. Dodaj wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj.
Gorącym sosem polej przygotowane wcześniej racuszki.
<strong>Przepis nadesłała Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich.</strong>Źródło: Super TV