Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintne!
Rozrobić drożdże z łyżeczką cukru i kubkiem mleka. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (powinny podwoić swoją objętość).
Z mąki i dodatków wyrobić ciasto, dodając drożdże i spirytus. Zostawić w ciepłym miejscu do wtrośnięcia. Gdy podwoi swą objętość, formować pączki.
Cukiernicy robią tak: z części wyrośniętego,ciasta formująwałeko średnicy ok. 5 cm i krają go na plastry ok. 2 cm grubości. Na każdy kładą porcję marmolady. Następnie zlepiają brzegi ciasta, tworząc kulki, które układa się na stolnicy (obsypanej mąką) w odległości ok. 5 cm. Zostawić do wyrośnięcia. Smażyć na gorącym, głębokim tłuszczu (ze spirytusem) pod przykryciem.
Usmażone pączki posypać cukrem pudrem (można wymieszać z wanilią) lub polukrować. Smacznego.
Przepyszne domowe pączki, które swój urok zawdzięczają jasnemu pierścieniowi.
Odsłon: 1038
Do sałatki dodajemy pokrojoną kapustę pekińska,mieszankę warzyw meksykańskich...
Odsłon: 30
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1803
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 202
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32573
Do sałatki dodajemy pokrojoną kapustę pekińska,mieszankę warzyw meksykańskich...
Odsłon: 30
Tarator to tradycyjny bułgarski chłodnik zrobiony z ogórków, czosnku i orzech...
Odsłon: 1803
Smaczna i szybka sałatka śledziowa z pieczarkami marynowanymi , cebulą, jabłk...
Odsłon: 202
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 32573
Składniki
Rozrobić drożdże z łyżeczką cukru i kubkiem mleka. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (powinny podwoić swoją objętość). Z mąki i dodatków wyrobić ciasto, dodając drożdże i spirytus. Zostawić w ciepłym miejscu do wtrośnięcia. Gdy podwoi swą objętość, formować pączki. Cukiernicy robią tak: z części wyrośniętego,ciasta formująwałeko średnicy ok. 5 cm i krają go na plastry ok. 2 cm grubości. Na każdy kładą porcję marmolady. Następnie zlepiają brzegi ciasta, tworząc kulki, które układa się na stolnicy (obsypanej mąką) w odległości ok. 5 cm. Zostawić do wyrośnięcia. Smażyć na gorącym, głębokim tłuszczu (ze spirytusem) pod przykryciem. Usmażone pączki posypać cukrem pudrem (można wymieszać z wanilią) lub polukrować. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 75
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 262