Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie pączki twarogowe na drożdżach, to super propozycja na karnawał
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4899
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419006
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4899
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419006
Składniki
Drożdże zasypuję 1 łyżeczką cukru i zalewam 2 łyżkami letniego mleka, mieszam i odstawiam do wyrośnięcia na około 10 minut. Następnie ucieram mikserem masło z cukrem, dodaję, ucierając cały czas, jajka, żółtka, twaróg, mąkę, wyrośnięte drożdże i szczyptę soli. Ciasto będzie dosyć luźne. Odstawiam do wyrośnięcia na 30 minut w ciepłe miejsce.
Następnie rozgrzewam olej w rondelku (wysokość oleju w rondelku około 5 cm, temperatura około 180 stopni – ciasto po włożeniu musi wypływać, ale nie może się palić i za szybko ciemnieć) Dwiema łyżkami kładę ciasto do rondelka i smażę z obydwu stron. Lekko ciepłe pączki posypuję cukrem pudrem. Smacznego :)