Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pączki wiedeńskie"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14022
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15851
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14022
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1614
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15851
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6412
Składniki
Zagotowuję wodę z masłem i solą, wsypuję mąkę, energicznie mieszam, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Studzę i miksuję, dodając po jajku. Rozgrzewam olej. Pergamin tnę na kwadraty 8x8 cm.
Ciastem napełniam szprycę z końcówką gwiazdki i wyciskam na pergamin koła. Papier wkładam na rozgrzany olej tak, by ciasto było pod spodem. Gdy papier zaczyna odchodzić od ciasta, zdejmuję go. Pączki smażę z obu stron na złoty kolor.
Lukier: cukier puder rozrabiam ze śmietaną i maczam w nim pączki.Źródło: Kobieta i życie