Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pączki wiedeńskie"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 100
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 100
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 570
Składniki
Zagotowuję wodę z masłem i solą, wsypuję mąkę, energicznie mieszam, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Studzę i miksuję, dodając po jajku. Rozgrzewam olej. Pergamin tnę na kwadraty 8x8 cm.
Ciastem napełniam szprycę z końcówką gwiazdki i wyciskam na pergamin koła. Papier wkładam na rozgrzany olej tak, by ciasto było pod spodem. Gdy papier zaczyna odchodzić od ciasta, zdejmuję go. Pączki smażę z obu stron na złoty kolor.
Lukier: cukier puder rozrabiam ze śmietaną i maczam w nim pączki.Źródło: Kobieta i życie