Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pączki wiedeńskie"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3751
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2107
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5547
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5568
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3751
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2107
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5547
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5568
Składniki
Zagotowuję wodę z masłem i solą, wsypuję mąkę, energicznie mieszam, aż ciasto zacznie odchodzić od ścianek garnka. Studzę i miksuję, dodając po jajku. Rozgrzewam olej. Pergamin tnę na kwadraty 8x8 cm.
Ciastem napełniam szprycę z końcówką gwiazdki i wyciskam na pergamin koła. Papier wkładam na rozgrzany olej tak, by ciasto było pod spodem. Gdy papier zaczyna odchodzić od ciasta, zdejmuję go. Pączki smażę z obu stron na złoty kolor.
Lukier: cukier puder rozrabiam ze śmietaną i maczam w nim pączki.Źródło: Kobieta i życie