Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pączki z dziurką w lukrze"
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 102
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 60
Jeżeli macie ochotę zafundować sobie zdrowy obiad z eksperymentalnym twistem,...
Odsłon: 102
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 60
Składniki
poza purée i olejem zmiksuj.
Dodawaj po łyżce purée z batatów i zagniataj do czasu, aż ciasto będzie elastyczne. Wtedy dokładaj po łyżce oleju i ugniataj, aż ciasto będzie odchodzić od dłoni. Oprósz je mąką i odłóż na godzinę.
Ciasto rozwałkuj i wytnij z niego kółka z dziurką. Odstaw na pół godziny do wyrośnięcia, po czym piecz kwadrans w temp. 180°C.
Pączki polej lukrem.Źródło: Kurier TV