Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwy i szybki przepis na pączki z mascarpone, idealny przepis dla początkujących oraz dla tych którzy boją się ciasta drożdżowego. Te pączki przygotujesz dosłownie w kilka chwil i gwarantuje Ci, że samo wyrobienie ciasta i usmażenie pączków nie zajmie Ci więcej niż 30 min. Wystarczy tylko wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać mikserem lub trzepaczką rózgową.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2963
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 124
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 59
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2963
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 124
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 59
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 61
Składniki
Samo przygotowanie ciasta to nic innego jak wymieszanie wszystkich składników razem. Do miski wrzuć wszystkie mokre składniki, następnie przesiej przez sitko mąkę z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, oraz wsyp cukier waniliowy. Całość dokładnie wymieszaj mikserem na średnich obrotach, możesz również wymieszać trzepaczką rózgową, łyżką, albo po prostu ręką. Ciasto ma być gęste i kleiste. Od razu po wyrobieniu ciasta możesz smażyć pączki. W rondelku lub na patelni rozgrzej na małym ogniu olej, małą łyżeczkę zamocz w oleju i nabieraj ciasto. Zsuwaj palcem na ciepły olej, im porcja zgrabniejsza tym pączki będą foremniejsze. Smaż po 7-8 szt. na raz, jeśli wrzucisz za dużo pączków, nie będą się same przekręcały. Smaż na złoto, wyciągaj na ręcznik papierowy, żeby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gotowe układaj na talerzu, możesz posypać cukrem pudrem lub obtoczyć w przesianym cukrze pudrze z cynamonem.