Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane serem są naprawdę dobre. Przepis mojej mamy.
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 486
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2280
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1019
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 486
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2280
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 1019
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem w letnim mleku, dodać dwie łyżki mąki, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie dodać resztę mąki, wlać rozbełtane żółtka, śmietanę o temperaturze pokojowej i spirytus. Całość wymieszać, posolić i dokładnie wyrobić ręką i ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę wysypaną mąką, urywać kulki , nadziewać serem, formować pączki i układać łączeniem do dołu. W garnku rozgrzać dobrze olej, smażyć złociste pączki, zaraz po usmażeniu gorące posypać startym serem. Podawać z pikantnym ketchupem lub dowolnym sosem.