Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadziewane serem są naprawdę dobre. Przepis mojej mamy.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413992
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2215
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 413992
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2215
Składniki
Wykonanie: Drożdże utrzeć z cukrem w letnim mleku, dodać dwie łyżki mąki, wymieszać i odstawić w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Następnie dodać resztę mąki, wlać rozbełtane żółtka, śmietanę o temperaturze pokojowej i spirytus. Całość wymieszać, posolić i dokładnie wyrobić ręką i ponownie odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę wysypaną mąką, urywać kulki , nadziewać serem, formować pączki i układać łączeniem do dołu. W garnku rozgrzać dobrze olej, smażyć złociste pączki, zaraz po usmażeniu gorące posypać startym serem. Podawać z pikantnym ketchupem lub dowolnym sosem.