Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pączki z piekarnika"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
Składniki
Mąkę przesiewam, dodaję drożdże, sól, cukier. Mieszam. Margarynę rozpuszczam w ciepłym mleku, studzę i wlewam do miski z mąką.
Dodaję jajko. Wszystko mieszam mieszadłami miksera. Odstawiam na 30 min w ciepłe miejsce. Z rozwałkowanego ciasta wykrawam szklanką kółeczka i przekładam na blaszkę wyłożoną papierem.
Orzechy moczę w oleju i obtaczam w mące. Układam na krążkach, lekko dociskając. Jajko rozbijam, smaruję nim powierzchnię pączków i posypuję cukrem – piekę 25 min w 170°C.
Usuwam orzechy, a w ich miejsce nakładam po łyżce marmolady.
60 min
Porcja 510 kcal
Koszt sztuki ok. 1 zł
Przepis na 10 sztukŹródło: Kobieta i życie