Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pączki z serem"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru i łyżką mąki w ciepłym mleku, odstaw do wyrośnięcia. Rozpuść masło. Żółtka i jajko utrzyj z cukrem. Do mąki dodaj wyrośnięty zaczyn, jajka, spirytus. Stopniowo dodawaj masło i serek homogenizowany. Wyrób ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Rozwałkuj ciasto. Szklanką wycinaj krążki. Na połowę krążków nałóż marmoladę, przykryj krążkami, zlepiając brzegi. Uformuj kulki. Zostaw do wyrośnięcia.
Rozgrzej olej. Smaż pączki z obu stron. Wyłóż na pergamin, posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień