Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pączki z serem"
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 483
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 924
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 221
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 483
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 924
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 221
Składniki
Drożdże rozetrzyj z łyżką cukru i łyżką mąki w ciepłym mleku, odstaw do wyrośnięcia. Rozpuść masło. Żółtka i jajko utrzyj z cukrem. Do mąki dodaj wyrośnięty zaczyn, jajka, spirytus. Stopniowo dodawaj masło i serek homogenizowany. Wyrób ciasto. Odstaw do wyrośnięcia.
Rozwałkuj ciasto. Szklanką wycinaj krążki. Na połowę krążków nałóż marmoladę, przykryj krążkami, zlepiając brzegi. Uformuj kulki. Zostaw do wyrośnięcia.
Rozgrzej olej. Smaż pączki z obu stron. Wyłóż na pergamin, posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień