Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pączki długo zachowują świeżość.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13212
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 242
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 22
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13212
Składniki
Ziemniaki ugotować i przecisnąć przez praskę. Dodać margarynę, wsypać mąkę, pokruszyć z nią drożdże, dołożyć jajka utarte z cukrem, wlać spirytus. Wyrobić. Formować pączki, można nadziać powidłami. Piec jak zwykłe pączki.