Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielne popołudnie wnuki poprosili o pączusie serowe. Więc jako dobra babcia przygotowałam je na jogurcie naturalnym. Wyszły pyszne, mięciutkie pulchne po prostu rozpływające się w ustach. Polecam
miska, praska lub widelec, łyżki, garnek, tacka, ręcznik papierowy,
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 16
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 46
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 193
Pyszna potrawa wegetariańska przypominająca leczo. Pełna warzyw i smaków a gł...
Odsłon: 16
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 46
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 193
Składniki
Do miski wsypuję mąkę, cukier waniliowy , cukier , sodę oczyszczoną. Dalej wbijam jajka , dodaję jogurt naturalny i na koniec wszystkie składniki łączę z dobrze rozgniecionym serem ( ser można przecisnąć przez praskę lub rozgnieść widelcem). Całość dokładnie mieszam do połączenia składników. Ciasto jest klejące o konsystencji gęstej śmietany. Tak przygotowane ciasto odkładam na boku i rozgrzewam olej. Za pomocą dwóch łyżek nakładam porcje masy i formuję pączusie (wielkości orzecha włoskiego) i wrzucam na rozgrzany olej. Gdy pączki się zarumienią obracam kilka razy i smażę około 4 - 5 minut . Gotowe pączki wyjmuję łyżką z dziurami i układam na ręczniku papierowym . Po wystudzeniu oprószam cukrem pudrem. Smacznego. Rada; Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany więc mąki dodać tyle ile wejdzie do ciasta aby tą konsystencję otrzymać). Szklanka u mnie o pojemności 250 ml,
Przygotowanie ciasta.
Smażenie pączusiów.
Pączusie po wyjęciu i usmażeniu.
Pączusie gotowe do podania.