Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19124
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6932
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19124
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6932
Składniki
Krem: Połowę mleka zagotować z cukrem, od drugiej połowy dać żółtka mąkę i ugotować budyń.Masło utrzeć dodając przestudzony budyń.
Pianka: Białka ubić z cukrem i żelatyną na parze (wstawić do garnka z gotującą wodą)dodać sok z cytryny.Gdy będą dobrze ubite, zdjąć z pary i ubijać do ostygnięcia.
Na ciasto dać krem,a potem piankę.Dekoracja według uznania