Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 701
Dodano: 18.08.2010
Odsłon: 7045
> 6 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Drożdze rozmieszać z częścią mleka i cukru.Przykryć i odsawić w ciepłe miejsce.Gdy drożdze wyrosną,dodać resztę mleka,mąki , żółtka i szczypte soli.Dokładnie wyrobić aż ciasto będzie lśniące,do ciasta wlać olej i jeszcze kilka minut wyrabiać,odstawić do wyrośnięcia..
Następnie ciasto wylożyć na stolnicę opruszoną mąką i postępować tak jak przy robieniu pączkow nadziewać owocami.Garnek z wrzącą wodą obwiązać gazą lub czystą ściereczką i układać pampuchy i gotować na parze( wskazówka dla osób które nie posiadają specjalnego naczynia)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

martucha3 02 września 2010Zgłoś do usunięcia
ja daję te z kostki a w parowarze to około 10-15min i powinny być gotowe0 Kto głosował? | Odpowiedz

maggiep 26 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Jeszcze proszę o informacje jakie drożdże mają być? I mniej więcej ile czasu będą się robić w parowarze?1 Kto głosował? | Odpowiedz

martucha3 19 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
tak i to jak przypominają te beztroskie chwile z dziecinstwa.......0 Kto głosował? | Odpowiedz

babciaaneczka 19 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
na pewno przypominają okres dzieciństwa,bo dzisiaj niewiele osób ma czas na przygotowywanie
tak pracochłonnych dań
0 Kto głosował? | Odpowiedz

wioleta333 18 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
ale te pampuchy muszą być smaczne ......0 Kto głosował? | Odpowiedz

aneta0404 18 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam pampuchy,przypominaja mi okres dziecinstwa:)0 Kto głosował? | Odpowiedz