Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i mają wiele kombinacj na słodko z owocami i polewami np;czekoladową i na słono z sosami z męsem polecam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8427
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2943
Polecam.
Odsłon: 1680
Polecam.
Odsłon: 490
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8427
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2943
Polecam.
Odsłon: 1680
Polecam.
Odsłon: 490
Składniki
Drożdze rozmieszać z częścią mleka i cukru.Przykryć i odsawić w ciepłe miejsce.Gdy drożdze wyrosną,dodać resztę mleka,mąki , żółtka i szczypte soli.Dokładnie wyrobić aż ciasto będzie lśniące,do ciasta wlać olej i jeszcze kilka minut wyrabiać,odstawić do wyrośnięcia..
Następnie ciasto wylożyć na stolnicę opruszoną mąką i postępować tak jak przy robieniu pączkow nadziewać owocami.Garnek z wrzącą wodą obwiązać gazą lub czystą ściereczką i układać pampuchy i gotować na parze( wskazówka dla osób które nie posiadają specjalnego naczynia)