Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
LATO…… gorące słońce, szaleństwo owocowe, smaki wyjątkowe. SERNIK…..na zimno przygotowany, z galaretką z podany. SMAK….delikatny, waniliowy i mocno owocowy.
Wysoką formę prostokątną 28/18 cm lub tortownicę o średnicy 28 cm, mikser, trzepaczka ręczna, blender,
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3407
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 603
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3743
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 301
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 542
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3407
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 603
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3743
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 301
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 542
Składniki
rzygotowanie masa serowa: Przygotowujemy formę, wykładamy ją papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Śmietankę ubijamy z fiksem do śmietany i cukrem pudrem. Ser przekładamy do miksera i miksujemy kilka sekund. Mleko zagotowujemy, wsypujemy żelatynę i energicznym ruchem mieszamy trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji. Żelatynę przekładamy do sera i od razu całość miksujemy na wysokich obrotach, żeby składniki się połączyły. Dodajemy ubitą śmietanę i całość miksujemy do uzyskania delikatnej i kremowej masy (ok. 1 min). Masę serową jak najszybciej przekładamy do formy, wierzch wyrównujemy i przekładamy do lodówki.
galaretka owocowa: Wszystkie owoce miksujemy w blenderem. Obydwie galaretki rozpuszczamy a 500 ml wody. Owoce zalewamy gorącą galaretką, całość dokładnie miksujemy. Można dosłodzić do smaku, wszystko zależy jakiej mieszanki owoców użyjecie. Przelewamy przez gęste sito, przecieramy, żeby oddzielić pestki i skórki. Odstawiamy do przestygnięcia. Pianka powstaje przez energiczne miksowanie lub ubicie trzepaczką. Zimną galaretkę przelewamy na masę serową i pozostawiamy do zastygnięcia najlepiej na całą noc.